Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 1 december 2015

Even voorstellen: Sven Tervoort

Een surprise op de AAV van woensdag 25 november. Zo mag je dat wel noemen, als eenĀ  fris 19-jarig nieuw lid zich aandient. Natuurlijk werd hij bestookt met vragen. Waar hij allerminst van uit het lood raakte. Een aantal ervan hier op een rijtje.

Waar en wanneer ontdekte je je politieke belangstelling?
Ik weet eigenlijk niet of je het zo moet noemen. Ik ben nogal nieuwsgierig. En een paar jaar geleden ontdekte ik, mijn ouders eigenlijk, dat ik aan tafel honderd uit vroeg. Mijn vader heeft een middelgroot aannemingsbedrijf en als hij dan vertelde over personeel of over aanbestedingen, vergunningen enzo, dan wilde ik altijd het naadje van de kous weten. We hebben nog een tweeling van nu 11 jaar en die wilden ook wel eens aan bod komen. Ik moest daarom leren mijn vragen heel precies te formuleren.

Een meer dan gebruikelijke belangstelling richting management en organisatie?
Precies. Daarom heb ik na het Jac. P. Thijssen gekozen voor Technische Bestuurskunde in Delft: Techniek, Beleid en Management. Of ik na mijn bachelor voor een bestuurlijke of voor een planologische master ga kiezen, weet ik nog niet. Ik heb in ieder geval zin om iets in de Real Estate te gaan doen.

Had je dan niet beter bedrijfskunde kunnen gaan studeren?
Daar zijn er al zo veel van en een technische opleiding staat beter op je cv. Maar afgezien daarvan vind ik bedrijfskunde eigenlijk te eng, te weinig maatschappelijk betrokken. Bijvoorbeeld zou ik een paar jaar geleden nog voor de VVD gekozen hebben, maar nu vind ik het sociale en het groene karakter van D66 beter bij me passen.

Als ik het goed inschat, ben je getriggerd door landelijke discussies, en wil je hier lokaal eens kijken hoe de politiek werkt.
Ja, ik denk dat het zo zit. Toen ik tegen mijn vrienden van Jac. P. Thijsse zei dat ik me had aangemeld, wisten ze meteen dat ik een politieke partij bedoelde en ook dat dat D66 was. Ze vonden het helemaal niet vreemd.

Je wilt dus wat meer dan slapend lid zijn?
Een beetje rondneuzen. Ik vind trouwens dat eigenlijk iedereen, ook mijn leeftijdgenoten, maatschappelijke en politie belangstelling behoort te hebben. Anders heb je toch geen recht van klagen? Daarom wilde ik ook hier en nu actief worden, voordat ik naar Delft ga verhuizen.

Limmen, 30 november 2015
Jan Schipper
(voorzitter per 25 november)