Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 2 januari 2018

Wethouder Marcel Steeman over Schiphol

Dit jaar moet er een besluit worden genomen over de groeimogelijkheden van Schiphol.
Een deel van de betrokken gemeenten gelooft de geluidsmetingen niet meer.  Ook wethouder Marcel Steeman is kritisch. Bekijk  zijn  reacties die hij voor NOS-journaal via uitzending gemist  of beluister via BNR-radio gaf.
“Ik snap dat Schiphol vooral wil weten wat de gemiddelde overlast is. Maar als er ’s nachts een vrachtvliegtuig overkomt, is het hele dorp wakker.”  … “En dat zie je niet terug in de berekeningen over de gemiddelde overlast.”
Marcel baalt er van dat er al tweeënhalf jaar veel meer nachtvluchten over Castricum komen dan voorheen. Dit hoewel er volgens hem toezeggingen door Schiphol zijn gedaan dat het slechts een paar maanden zou duren. Hij verwacht niet dat er voor 2019 oplossing komt. Zijn vertrouwen in Schiphol is er niet door gegroeid: “Als je als gemeente iets wil doen aan de overlast in je gemeente, ben je in feite machteloos.”